Accessibility Links

Min mors slot

1t 38m Biografisk, Drama, Komedie 1990

Yves Robert giver her et eksempel på enestående fortællekunst i denne varme og fuldendt charmerende filmatisering af den folkekære forfatter Marcel Pagnols storsælgende bøger om sin opvækst i Sydfrankrig. Ved hjælp af forfatterens tidløse og fængslende tekst tages tilskueren med til en enklere tid, hvor intet kan skygge for solens evige stråler.

I samtlige weekender og ferier tager familien tilbage til sommerhuset i Provence, men besøgene i sommerhuset indebærer dog en lang vandring til og fra huset hver gang. Da familien får adgang til en forbudt genvej over slotsejerens marker, forkortes den lange spadseretur betydeligt, men det gælder om ikke at blive opdaget. Marcel genser også sin ven Lili, men svigter ham til fordel for sin første kærlighed.

Instruktøren Yves Robert drømte allerede i 1960’erne om at få lov til at filmatisere Pagnols selvbiografiske romaner. Pagnol havde selv tænkt på at filmatisere sine bøger, men han døde, inden han kunne gennemføre sine planer. Pagnols enke var først imod indspilningen, men efter den succesfulde filmatisering af “Kilden i Provence” gav hun sig, og filmatiseringen af hans bogserie “En barndom i Provence” blev til sidst virkelighed.

Pagnols succesromaner begyndte som en novelle i bladet Elle i 1956, men efter en overflod af positive læserreaktioner besluttede han sig for at skrive en hel bog om sine barndomsminder. Historien blev så lang, at den blev delt op i to dele: “La Gloire de Mon Père” (“Min fars store dag”) og “Le Château de Ma Mère” (“Min mors slot”) – to udødelige klassikere, som har fortryllet millioner af læsere. Dette er filmatiseringen af den anden del.

Instruktør

Yves Robert

Sprog

Fransk

Undertekster

Dansk

Land

Frankrig

Anbefalet til dig

En barndom i Provence
2 elementer
Min fars store dag
1t 45m Drama, Biografisk 1990
Min sommer i Provence
1t 45m Drama, Familie 2022
Kilden i Provence
2t 0m Drama, Komedie 1986
Manon og kilden
1t 53m Drama, Romantik 1986

Download appen for at se dit købte indhold!