Accessibility Links

Min fars store dag

1t 45m Drama, Biografisk 1990

Forfatteren Marcel Pagnols hyldede selvbiografiske romaner ligger til grund for denne bedårende charmerende skildring af hans egen opvækst.

Vi følger den lille Marcel, hvis mor er syerske og far lærer i Marseille. Familien tilbringer en magisk solrig sommer i et lille hus i Provence. Sommerhuset er et fristed og en grundpille i Marcels opvækst. Han lærer naturen at kende og bliver ven med drengen Lili. Sammen begiver de sig ud på eventyr i bjergene og nyder de uendeligt mange sommerdage, men sommeren har også en ende.

Instruktøren Yves Roberts prisbelønnede film byder på en fuldkommen indtagende historie om en tilsyneladende sorgløs tid i forfatterens Marcel Pagnols barndom. Pagnols succesromaner begyndte som en novelle i bladet Elle i 1956, men efter en overflod af positive læserreaktioner besluttede han sig for at skrive en hel bog om sine barndomsminder. Historien blev så lang, at den blev delt op i to dele: “La Gloire de Mon Père” (“Min fars store dag”) og “Le Château de Ma Mère” (“Min mors slot”) – to udødelige klassikere, som har fortryllet millioner af læsere. Dette er filmatiseringen af den første del.

Instruktør

Yves Robert

Sprog

Fransk

Undertekster

Dansk

Land

Frankrig

Anbefalet til dig

En barndom i Provence
2 elementer
Min mors slot
1t 38m Biografisk, Drama 1990
Min sommer i Provence
1t 45m Drama, Familie 2022
Kilden i Provence
2t 0m Drama, Komedie 1986
Manon og kilden
1t 53m Drama, Romantik 1986

Download appen for at se dit købte indhold!