Accessibility Links

The Reason I Jump

1t 22m Dokumentar 2020

I 2007 skrev den ikketalende 13-årige autist Naoki Higashida en bog om autisme ved hjælp af en staveplade. Filmen kobler Higashidas indsigt i autisme sammen med nærgående portrætter af fem bemærkelsesværdige unge mennesker. Gennem disse møder får vi et indblik i, hvordan autisters sanser og tanker flettes sammen, og vi bliver introduceret for en helt anden måde at kommunikere og formidle på, end vi ellers har kendt til. Et intenst og overvældende, men ofte glædeligt sanseunivers, som fører os til Naokis kernebudskab: Det, at man ikke taler, betyder ikke, at der ikke er noget at sige.

Naoki afkræfter tanker, som mange har om det autistiske spektrum, nemlig at man finder genier i den ene ende og det modsatte i den anden. I stedet præsenteres vi for ideen om neuromangfoldighed, altså at vi alle opfatter verden på subtilt forskellige måder. En ide, der både er kraftfuld og vigtig, og som kan hjælpe til med at bygge de broer og den solidaritet, vi har brug for i en mere inkluderende verden.

THE REASON I JUMP er en fængende og smuk dokumentar, som kan give indsigt og åbenbaringer, som du ikke anede, du havde brug for.

Instruktør

Jerry Rothwell

Sprog

Engelsk

Undertekster

Danish, Norwegian

Land

USA

Download appen for at se dit købte indhold!